Rookkanalen

Nieuw rookkanaal
Is er nog geen rookkanaal in uw woning aanwezig en wilt u graag een kachel of openhaard? Wij kunnen binnen 1 dag vakkundig een dubbelwandig RVS rookkanaal monteren wat aan alle veiligheidseisen voldoet. Uiteraard kijken wij naar uw situatie wat de voor u de beste oplossing is. Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bestaand rookkanaal
Is uw rookkanaal bijvoorbeeld door scheuren of naden niet meer veilig is om te stoken? Wij kunnen uw schoorsteen voorzien van een nieuwe voering.

Kachels en Haarden

Installeren van nieuwe en gebruikte kachels en haarden
Gaat u verhuizen en moet de kachel mee naar het nieuwe huis? Heeft u via internet een voordelige kachel aangeschaft? Wij kunnen uw kachel professioneel en veiling installeren.

Wilt u een nieuwe kachel of haard aanschaffen? Hiervoor werken wij samen met professionele partners waarvoor wij het installatiewerk verrichten.

U kunt contact opnemen met
De Kachelderij/ Nieuwe houtkachel | Dekachelderij.nl

Voeringen en kappen

Rookkanaal vernieuwen d.m.v. flexible voering
Door bijtende rookgassen, schoorsteenbrand of gewoon ouderdom kunnen stenen rookkanalen gaan lekken. Stank of zelfs rook kan via kieren de woning betreden. Hiervoor bestaat een prima oplossing in de vorm van een RVS flexibele voering.

De voering wordt in het kanaal aangebracht en aangesloten op de haard of kachel. Doormiddel van isolatie korrels rond de voering wordt het aantastingsproces gestopt en verbetert de trek in het kanaal. Een bijkomend voordeel is de goede hittebestendigheid van een RVS voering welke bescherming biedt tegen schoorsteenbrand.

Schoorsteenkappen
Een kap verhoogt de veiligheid (bladeren, vogelnesten) en duurzaamheid (regen kan roest veroorzaken) van het rookkanaal. Wij adviseren u graag welke kap voor uw situatie het meest geschikt is.

De beluchtingkap beschermd tegen vogelnesten en regeninslag
Het boldraadrooster voorkomt dat bladeren of vogels in het rookkanaal kunnen komen.
De RVS rotorvent is een windgedreven ventilator die voor extra trek zorgt. Speciaal gefabriceerde kogellageringen geven een onderhoudsvrije maximale prestatie voor jaren.